12 mei, medewerking aan Zangdienst in Beekbergen


Het ACM verleent medewerking aan de zangdienst in Beekbergen. deze wordt gehouden in de Dorpskerk te Beekbergen. Aanvan 19.00 uur.

Voorganger is de heer Gert Timmer. De leiding van het koor heeft Jacob Schenk, dirigent van het ACM. De begeleiding is in handen van Jaap Eilander
Ab Tromp, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau


Ab Tromp Tromp is sinds tien jaar in diverse functies actief als vrijwilliger in de wereld van de imkers. Zo is Ab acht jaar voorzitter van Imkersvereniging Apeldoorn-Ugchelen geweest. Hij was vijf jaar lang gids in het Bijenhuis in Wageningen en organiseert al meer dan tien jaar samen met andere leden van de imkersvereniging de Honing, Natuur- en Hobbymarkt in Ugchelen. Sinds 2015 geeft Ab regelmatig leerlingen van basisscholen voorlichting over bijen en natuur. Daarnaast is Ab Tromp vijf jaar lang bestuurslid geweest van Voetbalvereniging Beekbergen en is hij vanaf 1996 voorzitter en marktmeester van de Veluwse Avondmarkt in Beekbergen.
Dick Luyten, Lid in de Orde van Oranje-Nassau


Dick Luyten had over een periode van bijna vijftig jaar diverse functies binnen de Grote Kerk. Hij was secretaris en voorzitter van het kerkbestuur. Dick werkte ook mee aan de totstandkoming van wat nu Inloophuis De Herberg aan de Deventerstraat is. Toen zijn kinderen naar de basisschool gingen, hielp hij daar mee met allerlei karweitjes. Later werd hij voorzitter van de oudercommissie. Dick is regiobestuurder geweest van een aantal scholen van de Stichting voor Protestants Christelijk Onderwijs en bestuurslid van de Vereniging voor Protestants Christelijk Basis Onderwijs. Verder is hij vijf jaar secretaris geweest binnen het bestuur van het Apeldoorns Christelijk Mannenkoor.
Bero Postma, Lid in de Orde van Oranje-Nassau


Bero Postma deed naast en na zijn werk veel vrijwilligerswerk. Zestien jaar lang verrichtte hij verschillende werkzaamheden als bestuurslid van een camping. Daarna werd Bero tweede voorzitter van culturele vereniging Fryske Krite Fier fan Hûs. Binnen de vereniging is hij een van de mensen die regelmatig een kerkdienst in de Friese taal organiseren, vaak in de kapel in Hoog Soeren. Verder is de heer bero Postma meer dan twintig jaar lid van het Apeldoorns Christelijk Mannenkoor. Hij is daar voorzitter van de commissie Nevenactiviteiten, die allerlei acties uitvoert om extra geld voor de vereniging binnen te halen.